Noi si biserica

Această rubrică doreşte să fie o interacţiune vie cu cititorul creştin pornind de la ideea că biserica este compusă din mădularele sale, reprezentate de toţi creştinii care sunt botezaţi în biserică.
Noi, cei care trăim în aceste vremuri suntem copleÅŸiÅ£i de informaÅ£ii care ne tulbură ÅŸi ne depărtează de la calea cea mântuitoare punându-ne în faţă „calea cea lată care duce la pieire” (Matei 7,13). Pentru omul acestor vremuri biserica a devenit ceva opÅ£ional, iar cei credincioÅŸi sunt percepuÅ£i ca fiinÅ£e ciudate care refuză să se alinieze la societatea de consum, persoane pe care societatea nu le înÅ£elege, cum adică să posteÅŸti, asta este o practică de înfometare ÅŸi în societatea actuală avem posibilitatea să ne înfruptăm de tot felul de bunătăţi. Filozofia noastră modernă este mai presus de nevoia de închinăciune, uitând parcă că toate descoperirile ÅŸtiinÅ£ei moderne sunt depăşite de voinÅ£a lui Dumnezeu de a da ÅŸi a lua viaÅ£a din fiinÅ£a pe care a zidit-o „Dar întorcându-Å¢i Tu faÅ£a Ta, se vor tulbura; lua-vei duhul lor ÅŸi se vor sfârÅŸi ÅŸi în ţărână se vor întoarce. Trimite-vei duhul Tău ÅŸi se vor zidi ÅŸi vei înnoi faÅ£a pământului.” (Psalm 103, 30-31).

Putem să vedem cum la doar o simplă întoarcere a feţei lui Dumnezeu de la noi, pe continente întregi avem aeroporturi moderne blocate şi marele avantaj de a călători mii de km în câteva ore devine doar ceva despre care vorbim teoretic căci practic suntem neputincioşi. Chiar şi în faţă unor astfel de adevăruri refuzăm să îl mărturisim pe Dumnezeu. Ne place să spunem că suntem credincioşi dar nu mergem la biserică şi nu facem cunoscută credinţa noastră, chiar dacă Însuşi Dumnezeu Fiul ne spune ca trebuie să Îl mărturisim prin faptele noastre "Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu Care este în ceruri" (Matei 10, 32).
 Este foarte important ca cei care suntem creÅŸtini practicanÅ£i să ÅŸi mărturisim iar dacă vom primi în schimbul propovăduirii cuvântului lui Dumnezeu, cuvinte de ocară sau vom fi luaÅ£i în râs, să ne amintim că ÅŸi Mântuitorul a fost batjocorit de cei care îl răstigneau.
Când ne încearcă  greutăţile acestei vieÅ£i trebuie să le acceptăm fără să cârtim împotriva lui Dumnezeu. A fi credincios înseamnă să putem să ne acceptăm aÅŸa cum suntem cu ceea ce am primit de la Dumnezeu.
Nu trebuie să trăim din cărÅ£i ÅŸi în afara societăţii în care ne desfăşurăm activitatea dar trebuie să aplicam principiile creÅŸtine în relaÅ£iile cu ceilalÅ£i. „CreÅŸtinismul nu-i numai numai slujbă, cult ÅŸi ritual. CreÅŸtinismul e trăire creÅŸtină liberă, zi de zi, ceas de ceas, clipă de clipă” (Nicolae Steinhardt - „Dăruind vei dobândi”. Să ne străduim aÅŸadar să îl primim pe Dumnezeu în viaÅ£a noastră fără a deveni rigizi în norme ci păstrând un echilibru în Hristos, iubind lumea ÅŸi urând păcatul din lume, ÅŸi astfel să fim mădulare demne ale bisericii dreptmăritoare.
Horaţiu Toma

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii