Duminica a 5-a din Postul Mare (a Sf. Cuv. Maria Egipteanca).


Biserica a pus în faÅ£a credincioÅŸilor în a cincea duminică a Postului Mare modelul Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, înainte de Duminica Intrării Domnului în Ierusalim. Pentru credincioÅŸi viaÈ›a ecesti sfinte este atât o provocare cât ÅŸi un un model de urmat. Ne arată ceea ce este capabilă o fiinţă omenească atunci când lucrează cu harul a-tot-puternic ÅŸi mântuitor al Mult-milostivului Dumnezeu. 


Cuvioase Maria Egipteanca, pentru ca aceasta sfanta cuvioasa, este praznuita si in Duminica a-5 -a a POSTULUI Mare , ea fiind o icoana sau o pilda a pocaintei si a inaltarii duhovnicesti a omului prin smerenie si prin post.

Evanghelia duminicii a cincea din Postul Mare este plina de intelesuri duhovnicesti pentru viata noastra. Evanghelia ne arata ca Mantuitorul prevesteste moartea si invierea Sa. El initiaza pe ucenicii Sai in taina sfintelor Sale Patimi sau Patimiri, pricinuite de pacatele oamenilor. Pe de alta parte, vedem insa ca ucenicii Sai, care erau oameni simpli, pescari, nu puteau intelege de la inceput taina Patimilor, Mortii si Invierii Mantuitorului

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii