Anul omagial 2018

“Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a proclamat anul 2018 drept Anul Omagial al unității de credință È™i de neam È™i Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918 pe tot cuprinsul Patriarhiei Române.

În ziua de 29 octombrie 2016, în Sala Sinodală din Reşedinţa Patriarhală, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc a doua parte a şedinţei de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.
Credința creștină este, încă de la apariția poporului român în istorie, principalul element constitutiv al conștiinței de sine a românilor, al identității românești, alături de latinitate sau romanitate.

Comemorarea făuritorilor Marii Uniri È™i a contribuÈ›iei istorice majore a acestora la îndeplinirea idealului naÈ›ional de unitate constituie o ofrandă de recunoÈ™tință, dar È™i prilej pentru generaÈ›ia actuală de a cunoaÈ™te mai bine virtuÈ›ile lor, de a le preÈ›ui È™i a le pune în lucrare, fiind chipuri de lumină È™i întărire spirituală pentru viaÈ›a È™i lucrarea Bisericii astăzi.”

† Daniel

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române


Din cuvântul la proclamarea solemnă, Catedrala patriarhală, 1 ianuarie 2018

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii