PS Ciprian Cimpineanu in Cehia

PS Ciprian, vicar patriarhal, a vizitat Cehia cu prilejul celei de a V-a aniversări a intronizării Mitropolitului Kryštof al Ţinuturilor Cehe şi Slovaciei. El a ajuns la Praga pe 27 mai dimineaţa, de unde a mers la Most, unde Patriarhia Română construieşte o biserică de lemn închinată Sf Mucenic Valentin, în memoria eroilor români căzuţi în cele două războaie mondiale.
PS a măsurat locul pentru Iconostas, Sfânta Masă şi proscomidier şi a planificat pictura absidei şi cele necesare împodobirii bisericii. La întoarcere a vizitat Ambasada României, unde împreună cu Doamna Daniela Gîtman, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al României la Praga, au discutat detaliile legate de sfinţirea bisericii în octombrie, anul curent. A doua zi, PS a slujit în sobor în catedrala mitropolitană a Sf Chiril şi Metodiu din Praga.
La masa festivă care a urmat, a adresat un cuvânt de felicitare ÅŸi a transmis cadourile PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Vineri ÅŸi sâmbătă a fost însoÅ£it de protoiereul mitrofor Cristian Popescu de la Mănăstirea Sfânta Ludmila ÅŸi Parohia Tuturor SfinÅ£ilor Români din Brno. Duminică 29 mai, PS a slujit la Parohia română a Sf Arhangheli Mihail ÅŸi Gavriil din Praga.  

Pr. Cristian Popescu

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii