Clopotele conştinţei au adunat creştinii la Slujba Învierii

Departe de ţară şi fără a auzi clopotele care să îi cheme la biserică şi în acest an românii din Brno au participat la Slujba Sfintei Învieri urmată de Sfânta Liturghie.
Lumina Învierii a trezit emoţii în sufletele celor care au primit-o, bucurându-se de vestea biruinţei vieţii asupra morţii. La sfârşitul slujbei creştinii cehi şi români au primit Sfintele Paşti şi au cântat împreună troparul Învierii.
Sfintele Paşti se aduc în fiecare an de către credincioşi spre a fi împărţite celor prezenţi.”Această pâine este sfinţită la Liturghia din Sâmbăta Mare sau spre sfârşitul Sfintei Liturghii din ziua de Paşti în memoria lui Hristos cel Înviat, Care este "Pâinea Vieţii Eterne coborâtă din Ceruri şi care ne hrăneşte cu hrana milei Sale divine." Această pâine, stropită cu vin, este împărţită credincioşilor în loc de anafură şi se mănâncă dimineaţa înainte de orice altceva pe toată durata Săptămânii Luminate.” (sursa: http://ro.orthodoxwiki.org/)
O parte din cei prezenţi la Sfintele Slujbe au rămas şi la agapa creştinească organizată la Mănăstirea Sfânta Ludmila din Brno.                                 
Adina Toma

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii